Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, csap alatt vízzel leöblítjük, majd jól lerázzuk a vizet róla.
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a vajjal, a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, reszelt citrom héjat és jól kikeverjük, majd óvatosan, a habot nem összetörve beleforgatjuk a tojáshabot is (aki szeretne mazsolát is adhat hozzá).
A kész masszát összekeverjük a kifőtt tésztával.
A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne. 200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Tálalhatjuk gyümölcsös szósszal is, de önmagában, porcukorral megszórva is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!