Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákvirág recept

Mákvirág
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 6 dkg kristálycukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél dl olaj
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 15 dkg darált mák
    • 4-5 evőkanál porcukor
    • 5 dkg margarin

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • porcukor

    Elkészítése:

    A langyos, kissé cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük (az olaj kivételével), majd az élesztős tejet hozzáadve elkezdjük a tésztát összeállítani, közben több részletben beledolgozzuk az olajat is.

    A kész tésztát jól kidolgozzuk, majd letakarva 1 órát kelesztjük.

    A megkelt tésztát deszkán vékonyra, négyzet alakúra kinyújtjuk.

    A margarint megolvasztjuk és a kinyújtott tésztát megkenjük vele, ezt gazdagon megszórjuk a cukros mákkal, majd feltekerjük mint a piskótát és koszorú formára hajtjuk.

    A tojássárgával megkenjük és késsel bevagdosva a cikkeket kifordítjuk.

    Pihentetjük kicsit és előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    Porcukorral hintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá