Hamis bolognai (maradékmentő) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2-3 adag sertés vagy másféle pörkölt maradék
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsiradék
- 4-5 ek paradicsompüré
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk só
- 1/2kg száraztészta
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A hideg pörköltből a húsokat kis darabokra vagdaljuk (nem daráljuk!) és félretesszük.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a sót, a paprikát, a fűszereket, felöntjük 1 dl vízzel és 6-8 perc alatt összefőzzük. Ezután beletesszük az előkészített húst és ha van a szaftját is, majd felforraljuk és elzárjuk a lángot.
A száraztésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a húsos-fűszeres alappal.
Egy közepes méretű (25*40 cm) tepsit vékonyan kikenünk, beletesszük a húsostésztát, a tetejét elsimítjuk és ráreszeljük a sajtot.
190 fokra előmelegített sütőbe téve 25-30 perc alatt megsütjük.
8-10 perc pihentetés után nagyobb kockákra vágva, ízlés szerint ketchuppal vagy simán csak paradicsomszósszal még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »