Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis bolognai (maradékmentő) recept

Hamis bolognai (maradékmentő)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 adag sertés vagy másféle pörkölt maradék
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek zsiradék
    • 4-5 ek paradicsompüré
    • 1 tk bazsalikom
    • 1 tk oregánó
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 kk só
    • 1/2kg száraztészta
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A hideg pörköltből a húsokat kis darabokra vagdaljuk (nem daráljuk!) és félretesszük.

    A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a sót, a paprikát, a fűszereket, felöntjük 1 dl vízzel és 6-8 perc alatt összefőzzük. Ezután beletesszük az előkészített húst és ha van a szaftját is, majd felforraljuk és elzárjuk a lángot.

    A száraztésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a húsos-fűszeres alappal.

    Egy közepes méretű (25*40 cm) tepsit vékonyan kikenünk, beletesszük a húsostésztát, a tetejét elsimítjuk és ráreszeljük a sajtot.

    190 fokra előmelegített sütőbe téve 25-30 perc alatt megsütjük.

    8-10 perc pihentetés után nagyobb kockákra vágva, ízlés szerint ketchuppal vagy simán csak paradicsomszósszal még melegen tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá