Hamis bolognai (maradékmentő) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2-3 adag sertés vagy másféle pörkölt maradék
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsiradék
- 4-5 ek paradicsompüré
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk só
- 1/2kg száraztészta
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A hideg pörköltből a húsokat kis darabokra vagdaljuk (nem daráljuk!) és félretesszük.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a sót, a paprikát, a fűszereket, felöntjük 1 dl vízzel és 6-8 perc alatt összefőzzük. Ezután beletesszük az előkészített húst és ha van a szaftját is, majd felforraljuk és elzárjuk a lángot.
A száraztésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a húsos-fűszeres alappal.
Egy közepes méretű (25*40 cm) tepsit vékonyan kikenünk, beletesszük a húsostésztát, a tetejét elsimítjuk és ráreszeljük a sajtot.
190 fokra előmelegített sütőbe téve 25-30 perc alatt megsütjük.
8-10 perc pihentetés után nagyobb kockákra vágva, ízlés szerint ketchuppal vagy simán csak paradicsomszósszal még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!