Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis hájas recept

Hamis hájas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg sertészsír
    • 12,5 dkg + 30 dkg finomliszt
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 evőkanál 10 %-os ecet
    • 1,5 dl langyos víz

    Töltéshez:

    • házi szilvalekvár

    Szóráshoz:

    • porcukor
    • vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük.

    A 30 dkg liszthez, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk, ha már hólyagos nyújtófa segítségével kinyújtjuk és a zsírral elkevert liszt egyharmadát rákenjük a tésztára, majd felülről lefele, alulról felfele, jobbról alá, balról fölé hajtogatjuk, fél órát pihentetjük.

    Fél óra letelte után még kétszer ismételjük meg a nyújtást, kenést, hajtogatást, pihentetést.

    Amikor, már a háromszori művelet megvolt a tésztát kinyújtjuk kb 3-4 mm vastagra, egy nagyobb kést folyamatosan a gázlángon forrósítjuk, ezzel tetszés szerinti kockákra daraboljuk, a kockák közepébe szilvalekvárt rakunk és félbe hajtjuk.

    Előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük kb 15 perc alatt.

    Sütés után vaníliás porcukorba hempergetve kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá