Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erzsi hájas sütije recept

Erzsi hájas sütije
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 1 csapott ek só
    • 2 ek porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek tejföl
    • sós, langyos víz

    A hájhoz:

    • 1 ek 20 %-os vagy 2 ek 10 %-os ecet
    • 60 dkg háj

    A tetejére:

    A töltéshez:

    • dió, szilvalekvár, ki mit szeret

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Annyi sós, langyos vizet teszünk hozzá, amíg egy lágy nyújtható tésztát nem kapunk.

    A hájat a hártyáitól megtisztítjuk, és ecettel kézzel kidolgozzuk.

    A tésztát kinyújtjuk olyan nagyra amennyire csak tudjuk. A kinyújtott tésztára kézzel rácsipkedjük a hájat. Meghajtjuk a hájasos tésztát, mindkét irányban harmadára. 1 órát pihentetjük és háromszor ismételjük meg ezt a műveletet.

    Következik az utolsó nyújtás, amikor már töltjük a süteményünket dióval, lekvárral. Kinyújtjuk kb 7-8 mm vastagra a szép, hólyagos tésztánkat, feldaraboljuk négyzet alakúra. Megtöltjük a közepét és ráhajtjuk a másik felét.

    Megkenjük a felvert tojással, de csak a tetejét, ahol elvágtuk, ott nem kenjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és az előmelegített sütőben 175 fokon kb 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Ebből az adagból kb 70 db süti lett.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá