Hamis bolognai (maradékmentő)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hamis bolognai (maradékmentő)

Hozzávalók:

  • 2-3 adag sertés vagy másféle pörkölt maradék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsiradék
  • 4-5 ek paradicsompüré
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kk só
  • 1/2kg száraztészta
  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

A hideg pörköltből a húsokat kis darabokra vagdaljuk (nem daráljuk!) és félretesszük.

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a zsiradékon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a sót, a paprikát, a fűszereket, felöntjük 1 dl vízzel és 6-8 perc alatt összefőzzük. Ezután beletesszük az előkészített húst és ha van a szaftját is, majd felforraljuk és elzárjuk a lángot.

A száraztésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a húsos-fűszeres alappal.

Egy közepes méretű (25*40 cm) tepsit vékonyan kikenünk, beletesszük a húsostésztát, a tetejét elsimítjuk és ráreszeljük a sajtot.

190 fokra előmelegített sütőbe téve 25-30 perc alatt megsütjük.

8-10 perc pihentetés után nagyobb kockákra vágva, ízlés szerint ketchuppal vagy simán csak paradicsomszósszal még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!