Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-sonkás tejszínes fusilli recept

Gombás-sonkás tejszínes fusilli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 20 dkg gépsonka
    • 20 dkg gomba
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 500 ml főzőtejszín
    • ízlés szerint fokhagymakrém
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 1 marék reszelt sajt
    • 500 g durum fusilli tészta

    Elkészítése:

    Főzzük meg a tésztát a szokásos módon, majd szűrjük és csepegtessük le.

    Miközben fő, addig a hagymát vágjuk apró kockákra, majd szeleteljük fel a sonkát és a gombát.

    Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a gombát és ezt az egészet összepirítjuk. Amikor a gomba már jó, hozzáadjuk a felkockázott sonkát. Amikor a sonkával is összesült egy kicsit, akkor mehet bele a tejszín, ízlés szerint a fokhagymakrém (ki mennyire szeretné fokhagymásan), a só és a bors.

    Összeforraljuk és a legvégén tegyük bele a reszelt sajtot. Alaposan keverjük el és főzzük még 1-2 percig a ragunkat.
    Az elkészült ragut a kifőtt tésztához keverjük. Hagyjuk pár percig pihenni, hogy a tészta magába szívhassa a szószt.

    Frissen tálaljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá