Gombás-sonkás tejszínes fusilli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 dkg gépsonka
  • 20 dkg gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 ml főzőtejszín
  • ízlés szerint fokhagymakrém
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 marék reszelt sajt
  • 500 g durum fusilli tészta

Elkészítése:

Főzzük meg a tésztát a szokásos módon, majd szűrjük és csepegtessük le.

Miközben fő, addig a hagymát vágjuk apró kockákra, majd szeleteljük fel a sonkát és a gombát.

Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a gombát és ezt az egészet összepirítjuk. Amikor a gomba már jó, hozzáadjuk a felkockázott sonkát. Amikor a sonkával is összesült egy kicsit, akkor mehet bele a tejszín, ízlés szerint a fokhagymakrém (ki mennyire szeretné fokhagymásan), a só és a bors.

Összeforraljuk és a legvégén tegyük bele a reszelt sajtot. Alaposan keverjük el és főzzük még 1-2 percig a ragunkat.
Az elkészült ragut a kifőtt tésztához keverjük. Hagyjuk pár percig pihenni, hogy a tészta magába szívhassa a szószt.

Frissen tálaljuk!