Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fusilli babos-húsos raguval recept

Fusilli babos-húsos raguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg fusilli száraz tészta
    • 30 dkg darált hús
    • 1 ek étolaj
    • 10 dkg húsos szalonna
    • 1 db közepes vörös hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 tk olasz fűszerkeverék
    • 2 dl házi paradicsomlé
    • 1 dl víz
    • 1 kis doboz bab konzerv
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk.

    Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk.

    Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket is.

    Kevergetve, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a paradicsom levet és fedő alatt készre főzzük.

    Ha megfőzz, hozzáöntjük a levétől leszűrt babkonzervet, majd még 2-3 percig forraljuk.

    Összekeverjük a kifőtt tésztával és forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá