Fusilli babos-húsos raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg fusilli száraz tészta
  • 30 dkg darált hús
  • 1 ek étolaj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 db közepes vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 1 dl víz
  • 1 kis doboz bab konzerv
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk.

Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk.

Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket is.

Kevergetve, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a paradicsom levet és fedő alatt készre főzzük.

Ha megfőzz, hozzáöntjük a levétől leszűrt babkonzervet, majd még 2-3 percig forraljuk.

Összekeverjük a kifőtt tésztával és forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!