Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymaszószos lepénykék recept

Fokhagymaszószos lepénykék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg finomliszt
    • fél kávéskanál só
    • 2 kávéskanál sütőpor
    • 5 dkg margarin
    • 1,5 dl tej

    Töltelékhez:

    • 2 evőkanál margarin
    • 3 kisebb gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    200 fokra előmelegítem a sütőt.

    Közben a lisztet összekeverem a sóval és a sütőporral. Összemorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a tejet és rugalmas tésztát gyúrok belőle.

    Kb 16 golyócskát sodrok a tésztából és egy mélyedést nyomok a közepükbe. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket.

    A töltelékhez a margarint, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet kikeverem.

    A mélyedéseket a fokhagymás margarinnal megtöltöm. A tészta szélénél kis peremet alakítok ki, hogy a töltelék nehogy kifolyjon.

    A falatok tetejét sóval és még egy kevés petrezselyemmel megszórom és megsütöm 15-20 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá