Fokhagymaszószos lepénykék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • fél kávéskanál só
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg margarin
  • 1,5 dl tej

Töltelékhez:

  • 2 evőkanál margarin
  • 3 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld

Elkészítése:

200 fokra előmelegítem a sütőt.

Közben a lisztet összekeverem a sóval és a sütőporral. Összemorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a tejet és rugalmas tésztát gyúrok belőle.

Kb 16 golyócskát sodrok a tésztából és egy mélyedést nyomok a közepükbe. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket.

A töltelékhez a margarint, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet kikeverem.

A mélyedéseket a fokhagymás margarinnal megtöltöm. A tészta szélénél kis peremet alakítok ki, hogy a töltelék nehogy kifolyjon.

A falatok tetejét sóval és még egy kevés petrezselyemmel megszórom és megsütöm 15-20 perc alatt.