Cukkinis-kolbászos ragu metélt tésztával recept
Hozzávalók:
- 1 db zsenge sárga cukkini
- 1 db zsenge zöld cukkini
- 2-3 db debreceni (v. jóféle kolbász)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kisebb csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt színes bors
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg széles metélt (v. ízlés szerinti tészta)
Tálaláshoz ízlés szerinti kemény sajt
Elkészítése:
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A kolbász vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és süssük pár percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd szórjuk meg a petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve, addig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.
Végül öntsük fel a főzőkrémmel, (v. tejszínnel) keverjük óvatosan össze, majd addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük, és csepegtessük le, és rögtön tálaljuk.
Tálaláskor tegyük a tésztát tányérra, kanalazzuk rá a cukkinis-kolbászos ragut, majd szórjuk meg ízlés szerint a sajtforgáccsal.