Cukkinis-kolbászos ragu metélt tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge sárga cukkini
  • 1 db zsenge zöld cukkini
  • 2-3 db debreceni (v. jóféle kolbász)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • őrölt színes bors
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg széles metélt (v. ízlés szerinti tészta)

Tálaláshoz ízlés szerinti kemény sajt

Elkészítése:

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A kolbász vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és süssük pár percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd szórjuk meg a petrezselyemzölddel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félig lefedve, addig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

Végül öntsük fel a főzőkrémmel, (v. tejszínnel) keverjük óvatosan össze, majd addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük, és csepegtessük le, és rögtön tálaljuk.

Tálaláskor tegyük a tésztát tányérra, kanalazzuk rá a cukkinis-kolbászos ragut, majd szórjuk meg ízlés szerint a sajtforgáccsal.