Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska vaníliamártással recept

Aranygaluska vaníliamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1,5 dkg friss élesztő
    • 3,5 dkg margarin
    • 1,5 dl tej
    • 1 teáskanál kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só

    Forgatáshoz:

    • 10 dkg darált dió
    • ízlés szerint porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg olvasztott margarin

    Mártáshoz:

    • 5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél vaníliarúd
    • ízlés szerint cukor
    • 2 evőkanál főzős vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral meglangyosítjuk, hozzáadjuk a morzsolt élesztőt és felfuttatjuk.

    Az átszitált liszthez öntjük a felfuttatott élesztőt, tojást, sót és a megolvasztott vajat, jól kidolgozzuk, majd letakarva egy órát pihentetjük.

    Kelés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk és a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    Egy 26*21 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A pogácsákat először olvasztott margarinba megforgatjuk, majd a cukros dióba és a sütőlemezre egymás mellé rakosgatjuk, addig, amíg tart a tésztánk.

    15-20 percet ismét pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.

    A tejet a vaníliarúd kikapart magjával együtt felforraljuk. Egy másik edényben a tojások sárgáját a cukorral és a pudingporral kikeverjük, apránként hozzáadagoljuk a tejhez és folyamatos keverés mellett kis lángon sűrűre főzzük.

    A megsült aranygaluskát hagyjuk egy kicsit hűlni, majd korongokra szedjük és a sodóval leöntjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá