Aranygaluska koszorú recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- reszelt citromhéj
- 5 dkg olvasztott vaj
Szóráshoz:
- 20 dkg darált dió
- 7 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Öntethez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 5 dl tej
Elkészítése:
Az élesztőt fél dl tejben, 1 kk cukorral felfuttatjuk.
A tészta összes hozzávalójából a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit duplájára kelesztünk.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
A kuglófformát vajjal kikenjük.
A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg el nem fogynak.
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A vaníliás pudingport két evőkanál cukorral elkeverjük és a tejben felfőzzük.
A megsült galuska koszorút srégen feldaraboljuk, majd a híg vanília pudinggal meglocsoljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.