Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska koszorú recept

Aranygaluska koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg cukor
    • 2,5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj
    • 5 dkg olvasztott vaj

    Szóráshoz:

    • 20 dkg darált dió
    • 7 dkg cukor
    • 5 dkg olvasztott vaj

    Öntethez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 5 dl tej

    Elkészítése:

    Az élesztőt fél dl tejben, 1 kk cukorral felfuttatjuk.

    A tészta összes hozzávalójából a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit duplájára kelesztünk.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

    A kuglófformát vajjal kikenjük.

    A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg el nem fogynak.

    180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    A vaníliás pudingport két evőkanál cukorral elkeverjük és a tejben felfőzzük.

    A megsült galuska koszorút srégen feldaraboljuk, majd a híg vanília pudinggal meglocsoljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá