Aranygaluska koszorú

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aranygaluska koszorú

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg olvasztott vaj

Szóráshoz:

  • 20 dkg darált dió
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj

Öntethez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 5 dl tej

Elkészítése:

Az élesztőt fél dl tejben, 1 kk cukorral felfuttatjuk.

A tészta összes hozzávalójából a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit duplájára kelesztünk.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

A kuglófformát vajjal kikenjük.

A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg el nem fogynak.

180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A vaníliás pudingport két evőkanál cukorral elkeverjük és a tejben felfőzzük.

A megsült galuska koszorút srégen feldaraboljuk, majd a híg vanília pudinggal meglocsoljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!