Hozzávalók:
Tésztához:
Szóráshoz:
Öntethez:
Elkészítése:
Az élesztőt fél dl tejben, 1 kk cukorral felfuttatjuk.
A tészta összes hozzávalójából a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit duplájára kelesztünk.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
A kuglófformát vajjal kikenjük.
A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg el nem fogynak.
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A vaníliás pudingport két evőkanál cukorral elkeverjük és a tejben felfőzzük.
A megsült galuska koszorút srégen feldaraboljuk, majd a híg vanília pudinggal meglocsoljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!