Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska recept

Aranygaluska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 10 dkg vaj olvasztva
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Tetejére:

    • 5 dkg vaj olvasztva
    • 3 csipet fahéj
    • 4 ek kristálycukor

    Vaníliasodóhoz:

    • 5 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek finomliszt
    • cukor vagy 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tejet felmelegítünk, kevés cukrot keverünk bele és belemorzsoljuk az élesztőt.

    A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a maradék cukrot.

    Összedolgozzuk és ha nagyjából összeállt, adjuk hozzá a felolvasztott vajat is és dagasszuk kb 10 percig.

    1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk kétujjnyi vastagra a megkelt tésztát és lisztezett pohárral szaggatjuk ki belőle a pogácsaformákat.

    Egy kivajazott jénai tálba fektetjük bele az első sort és körbebekenjük olvasztott vajjal és meghintjük fahéjjal és cukorral. Rétegezzük egészen addig, míg el nem fogynak az alapanyagok.

    Sütőben 180 fokon fél óráig sütjük.

    A tojássárgákat a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a lisztet és a vaníliás cukrot és a tejet, majd állandó kevergetés mellett, lassú tűzön főzzük krémesre.

    A sodóval leöntve tálaljuk a galuskát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá