Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aranygaluska recept

Aranygaluska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg friss élesztő
    • 5 dkg cukor
    • 3 dl langyos tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 5 dkg olvasztott vaj

    A vaníliaöntethez:

    • 6 dl tej
    • 1 púpozott evőkanál liszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg cukor
    • 6 dkg olvasztott vaj
    • csipetnyi só

    A kiszúrt pogácsák szórásához:

    • 20 dkg cukrozott darált dió
    • 10 dkg olvasztott vaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt fél dl tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóival a szokásos módon ledagasztjuk, duplájára kelesztjük.

    A tálból kiborítjuk, 1 cm vastagra sodorjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk.

    Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk, morzsával megszórjuk.

    A korongokat a formába sorakoztatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, rétegezzük, míg el nem fogy.

    Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és a hideg sütőbe tesszük. Míg melegszik a sütő, a tésztánk újra kel. Sütés közben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy a cukrozott dió meg ne égjen!

    40 percet alatt sült meg.

    Vaníliamártással tálaljuk. A vaníliamártáshoz a hozzávalókat kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük.

    Ha a vaníliamártásunk besűrűsödik, akkor tejjel hígíthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá