Hozzávalók:
A tésztához:
A vaníliaöntethez:
A kiszúrt pogácsák szórásához:
Elkészítése:
Az élesztőt fél dl tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóival a szokásos módon ledagasztjuk, duplájára kelesztjük.
A tálból kiborítjuk, 1 cm vastagra sodorjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk.
Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenünk, morzsával megszórjuk.
A korongokat a formába sorakoztatjuk, olvasztott vajjal lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, rétegezzük, míg el nem fogy.
Ezután 180 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és a hideg sütőbe tesszük. Míg melegszik a sütő, a tésztánk újra kel. Sütés közben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy a cukrozott dió meg ne égjen!
40 percet alatt sült meg.
Vaníliamártással tálaljuk. A vaníliamártáshoz a hozzávalókat kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük.
Ha a vaníliamártásunk besűrűsödik, akkor tejjel hígíthatjuk.