Ajváros-spenótos tészta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg spenót
- 20 dkg apró kockára vágott sonka, vagy bacon
- só, bors
- 1-2 ek (olíva)olaj
- 20 dkg tészta
- 1 üveg 35 dkg-os ajvár
- 2-3 dkg parmezán forgács a tetejére (aki szereti)
Elkészítése: Elkészítése:
Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát kb 12-15 perc alatt, majd leszűrjük.
Közben egy serpenyőben az (olíva)olajon 5 perc alatt megpirítjuk a bacont. Lehúzzuk a tűzről.
Amikor a tészta kifőtt, leszűrjük és a baconhoz adjuk és össszeforgatjuk.
Hozzákeverjük az ajvárt és várunk néhány percet. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a csíkokra vagdalt spenótot és összeforgatjuk az ajváros tésztával, így a spenót éppen csak összeesik, de nem fő meg a tészta gőzétől.
Azonnal tálaljuk. Parmezán forgáccsal is megszórhatjuk, így ízletesebbé tehetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »