Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ajváros-spenótos tészta recept

Ajváros-spenótos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg spenót
    • 20 dkg apró kockára vágott sonka, vagy bacon
    • só, bors
    • 1-2 ek (olíva)olaj
    • 20 dkg tészta
    • 1 üveg 35 dkg-os ajvár
    • 2-3 dkg parmezán forgács a tetejére (aki szereti)

    Elkészítése: Elkészítése:

    Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát kb 12-15 perc alatt, majd leszűrjük.

    Közben egy serpenyőben az (olíva)olajon 5 perc alatt megpirítjuk a bacont. Lehúzzuk a tűzről.

    Amikor a tészta kifőtt, leszűrjük és a baconhoz adjuk és össszeforgatjuk.

    Hozzákeverjük az ajvárt és várunk néhány percet. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a csíkokra vagdalt spenótot és összeforgatjuk az ajváros tésztával, így a spenót éppen csak összeesik, de nem fő meg a tészta gőzétől.

    Azonnal tálaljuk. Parmezán forgáccsal is megszórhatjuk, így ízletesebbé tehetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá