Ajváros-spenótos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg apró kockára vágott sonka, vagy bacon
  • só, bors
  • 1-2 ek (olíva)olaj
  • 20 dkg tészta
  • 1 üveg 35 dkg-os ajvár
  • 2-3 dkg parmezán forgács a tetejére (aki szereti)

Elkészítése: Elkészítése:

Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát kb 12-15 perc alatt, majd leszűrjük.

Közben egy serpenyőben az (olíva)olajon 5 perc alatt megpirítjuk a bacont. Lehúzzuk a tűzről.

Amikor a tészta kifőtt, leszűrjük és a baconhoz adjuk és össszeforgatjuk.

Hozzákeverjük az ajvárt és várunk néhány percet. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a csíkokra vagdalt spenótot és összeforgatjuk az ajváros tésztával, így a spenót éppen csak összeesik, de nem fő meg a tészta gőzétől.

Azonnal tálaljuk. Parmezán forgáccsal is megszórhatjuk, így ízletesebbé tehetjük.