Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zúza gulyásleves recept

Zúza gulyásleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkezúza
    • 80 dkg burgonya
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 db zeller levél
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj vagy 1 ek zsír
    • 1 kk őrölt paprika (nyáron 1 db zöld paprika)
    • só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dk liszt

    Elkészítése:

    A darabolt hagymát megdinsztelem az olajon, ráteszem a fűszerpaprikát, sót, borsot, kömény, gulyás krémet ízlés szerint, majd hozzáadom a megmosott egész zúzákat és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Lefedve főzöm, ha kell a vizet pótolom.

    Mikor félig megfőtt akkor, adom hozzá a meghámozott és feldarabolt zöldségeket.

    Mikor a zúza puha belerakom a kis kockára vágott burgonyát. Közben elkészítem a nokedlit a tojásból és lisztből. Mikor a burgonya majdnem puha, akkor szaggatom bele a nokedlit.

    Az egészet készre főzöm.

    Tipp:

    A nokedli tésztájába én kevés olajat is szoktam tenni

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá