Zúza gulyásleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkezúza
  • 80 dkg burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db zeller levél
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj vagy 1 ek zsír
  • 1 kk őrölt paprika (nyáron 1 db zöld paprika)
  • só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
  • 2 tojás
  • 15 dk liszt

Elkészítése:

A darabolt hagymát megdinsztelem az olajon, ráteszem a fűszerpaprikát, sót, borsot, kömény, gulyás krémet ízlés szerint, majd hozzáadom a megmosott egész zúzákat és felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Lefedve főzöm, ha kell a vizet pótolom.

Mikor félig megfőtt akkor, adom hozzá a meghámozott és feldarabolt zöldségeket.

Mikor a zúza puha belerakom a kis kockára vágott burgonyát. Közben elkészítem a nokedlit a tojásból és lisztből. Mikor a burgonya majdnem puha, akkor szaggatom bele a nokedlit.

Az egészet készre főzöm.

Tipp:

A nokedli tésztájába én kevés olajat is szoktam tenni