Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöld chilis, kukoricás pulykamell recept

Zöld chilis, kukoricás pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 700 g pulykamell filé
    • só, őrölt fekete bors
    • 2 evőkanál olaj
    • 1/2 citrom leve
    • 250 g natúr vajkrém
    • 1/2 doboz morzsolt kukorica
    • 3 evőkanál sűrű tejföl
    • 100 g reszelt sajt
    • 2 szál újhagyma
    • 2 db savanyított chili paprika vagy pepperoni paprika

    Szóráshoz:

    • reszelt sajt és vágott petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, szárazra töröljük, felszeleteljük kb 8-10 szeletre, sóval, borssal meghintjük, majd lerakosgatjuk egy ovális sütőtálba. Rálocsoljuk az olajat és a citrom levét. Kissé átmozgatjuk a húsokat, hogy mindenhova kerüljön az olajból és a citromléből.

    Ez után kikeverjük a tölteléket. Egy tálba kanalazzuk a vajkrémet, a tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a felkarikázott újhagymát, a chili paprikát és a morzsolt kukoricát. Kissé megsózzuk, majd rákenjük a húsfilék tetejére. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd mehet az előmelegített, 175 °C sütőbe sülni, kb 30-35 percre.

    Addig sütjük, amíg kissé megpirul a sajt teteje. Ekkor lekapcsoljuk a hőt és kb 15 percig pihentetjük benne a sültet.

    Ez alatt a mártás kissé visszahűl és besűrűsödik a hús körül.

    Petrezselyemmel meghintjük a tetejét, majd párolt rizzsel és kevés citrommal megcsepegtetve, forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá