Zöld chilis, kukoricás pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöld chilis, kukoricás pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 700 g pulykamell filé
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 citrom leve
  • 250 g natúr vajkrém
  • 1/2 doboz morzsolt kukorica
  • 3 evőkanál sűrű tejföl
  • 100 g reszelt sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db savanyított chili paprika vagy pepperoni paprika

Szóráshoz:

  • reszelt sajt és vágott petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húst megmossuk, szárazra töröljük, felszeleteljük kb 8-10 szeletre, sóval, borssal meghintjük, majd lerakosgatjuk egy ovális sütőtálba. Rálocsoljuk az olajat és a citrom levét. Kissé átmozgatjuk a húsokat, hogy mindenhova kerüljön az olajból és a citromléből.

Ez után kikeverjük a tölteléket. Egy tálba kanalazzuk a vajkrémet, a tejfölt, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a felkarikázott újhagymát, a chili paprikát és a morzsolt kukoricát. Kissé megsózzuk, majd rákenjük a húsfilék tetejére. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd mehet az előmelegített, 175 °C sütőbe sülni, kb 30-35 percre.

Addig sütjük, amíg kissé megpirul a sajt teteje. Ekkor lekapcsoljuk a hőt és kb 15 percig pihentetjük benne a sültet.

Ez alatt a mártás kissé visszahűl és besűrűsödik a hús körül.

Petrezselyemmel meghintjük a tetejét, majd párolt rizzsel és kevés citrommal megcsepegtetve, forrón tálaljuk.