Vörösboros kacsacomb pirított burgonyakockákkal, spenótos-borsós salátával recept
Hozzávalók:
- 2-3 kacsacomb
- 2 dl vörösbor
- só, bors
- kevés zsiradék
Körethez:
- ízlés szerint burgonya
- kevés zsiradék
- só
Salátához:
- 1 üveg zöldborsó
- néhány levélnyi jégsaláta
- 1-2 maréknyi bébi spenót
- 2-3 kisebb fej vöröshagyma
- ízlés szerint húsos szalonna
Elkészítése:
A combokat megmosom, a bőrét bevagdosom. Ízlés szerint fűszerezem, majd állni hagyom.
Egy tepsibe helyezem, kevés zsírt teszek hozzá és beleöntöm a bort. Az egészet előmelegített sütőbe tolom és 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöm.
Amíg a hús puhul, a burgonyát is előkészítem, hiszen az együtt sülhet a kacsával. Ehhez meghámozom és egyforma kockákra vágom. Zsírban kezdem pirítani és közben sózom, borsozom. Ezt készíthetjük serpenyőben is, de akár a sütőbe is tolhatjuk egy kisebb tepsiben. Jó ropogósra süssük.
A saláta elkészítése nem vesz sok időt igénybe, így azt a végén készítsük el. Serpenyőben a felkockázott húsos szalonnát elkezdem pirítani, hozzáadom a megtisztított és negyedelt hagymát. (ha kisebb hagymáink vannak, akkor akár egészben is hagyhatjuk). Ha már kezd puhulni a hagyma, öntsük hozzá a leszűrt zöldborsót (ha üvegeset használunk), majd a bébi spenótot. Tépkedjük hozzá a jégsalátát is. Nagyjából 5-6 perc alatt elkészült.
Még melegen tálaljuk. Ízlés szerint adható hozzá gomba is.