Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros kacsacomb pirított burgonyakockákkal, spenótos-borsós salátával recept

Vörösboros kacsacomb pirított burgonyakockákkal, spenótos-borsós salátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2-3 kacsacomb
    • 2 dl vörösbor
    • só, bors
    • kevés zsiradék

    Körethez:

    • ízlés szerint burgonya
    • kevés zsiradék

    Salátához:

    • 1 üveg zöldborsó
    • néhány levélnyi jégsaláta
    • 1-2 maréknyi bébi spenót
    • 2-3 kisebb fej vöröshagyma
    • ízlés szerint húsos szalonna

    Elkészítése:

    A combokat megmosom, a bőrét bevagdosom. Ízlés szerint fűszerezem, majd állni hagyom.

    Egy tepsibe helyezem, kevés zsírt teszek hozzá és beleöntöm a bort. Az egészet előmelegített sütőbe tolom és 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöm.

    Amíg a hús puhul, a burgonyát is előkészítem, hiszen az együtt sülhet a kacsával. Ehhez meghámozom és egyforma kockákra vágom. Zsírban kezdem pirítani és közben sózom, borsozom. Ezt készíthetjük serpenyőben is, de akár a sütőbe is tolhatjuk egy kisebb tepsiben. Jó ropogósra süssük.

    A saláta elkészítése nem vesz sok időt igénybe, így azt a végén készítsük el. Serpenyőben a felkockázott húsos szalonnát elkezdem pirítani, hozzáadom a megtisztított és negyedelt hagymát. (ha kisebb hagymáink vannak, akkor akár egészben is hagyhatjuk). Ha már kezd puhulni a hagyma, öntsük hozzá a leszűrt zöldborsót (ha üvegeset használunk), majd a bébi spenótot. Tépkedjük hozzá a jégsalátát is. Nagyjából 5-6 perc alatt elkészült.

    Még melegen tálaljuk. Ízlés szerint adható hozzá gomba is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá