Vörösboros kacsacomb pirított burgonyakockákkal, spenótos-borsós salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2-3 kacsacomb
  • 2 dl vörösbor
  • só, bors
  • kevés zsiradék

Körethez:

  • ízlés szerint burgonya
  • kevés zsiradék

Salátához:

  • 1 üveg zöldborsó
  • néhány levélnyi jégsaláta
  • 1-2 maréknyi bébi spenót
  • 2-3 kisebb fej vöröshagyma
  • ízlés szerint húsos szalonna

Elkészítése:

A combokat megmosom, a bőrét bevagdosom. Ízlés szerint fűszerezem, majd állni hagyom.

Egy tepsibe helyezem, kevés zsírt teszek hozzá és beleöntöm a bort. Az egészet előmelegített sütőbe tolom és 180 fokon kb 2 órán keresztül sütöm.

Amíg a hús puhul, a burgonyát is előkészítem, hiszen az együtt sülhet a kacsával. Ehhez meghámozom és egyforma kockákra vágom. Zsírban kezdem pirítani és közben sózom, borsozom. Ezt készíthetjük serpenyőben is, de akár a sütőbe is tolhatjuk egy kisebb tepsiben. Jó ropogósra süssük.

A saláta elkészítése nem vesz sok időt igénybe, így azt a végén készítsük el. Serpenyőben a felkockázott húsos szalonnát elkezdem pirítani, hozzáadom a megtisztított és negyedelt hagymát. (ha kisebb hagymáink vannak, akkor akár egészben is hagyhatjuk). Ha már kezd puhulni a hagyma, öntsük hozzá a leszűrt zöldborsót (ha üvegeset használunk), majd a bébi spenótot. Tépkedjük hozzá a jégsalátát is. Nagyjából 5-6 perc alatt elkészült.

Még melegen tálaljuk. Ízlés szerint adható hozzá gomba is.