“Túróval” töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 filézett csirkecomb
- só
- bors vagy GM szárnyas fűszerkeverék
A töltelékhez:
- 1 bögre hántolt köles
- 2 bögre víz
- 5-10 dkg vörösáfonya
- só
Köret:
- 1 kg burgonya
- 2 tk só
- 5 dkg vaj
- 1 csokor medvehagyma
- reszelt szerecsendió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a tölteléket készítsük el. A kölest válogassuk ki, mossuk meg, majd dupla mennyiségű sós vízben főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, adjuk hozzá az áfonyát és ha szükséges sózzuk.
A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük be. Én csak sót, borsot használtam, de fűszerkeveréket is választhatunk hozzá. A csirkecombok bőre alá nyomkodjuk be a tölteléket, majd a betöltött húsokat helyezzük tepsibe, fedjük le (akár alufóliával is lehet) és kb 1 óra alatt süssük készre.
Én 180 fokon, fedő alatt sütöttem kb 50 percet, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grilleztem rajta egy kicsit, hogy ropogós legyen.
Amíg a csirke sül, készítsük el a köretet. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk és az áttört krumplihoz adjuk, majd összekeverjük alaposan.
A burgonyapürészerű masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-15 perc alatt.
Frissen, melegen tálaljuk a csirkecombok mellé.
Tipp:
A karácsonyi asztalon is megállja a helyét!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »