“Túróval” töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 filézett csirkecomb
- só
- bors vagy GM szárnyas fűszerkeverék
A töltelékhez:
- 1 bögre hántolt köles
- 2 bögre víz
- 5-10 dkg vörösáfonya
- só
Köret:
- 1 kg burgonya
- 2 tk só
- 5 dkg vaj
- 1 csokor medvehagyma
- reszelt szerecsendió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a tölteléket készítsük el. A kölest válogassuk ki, mossuk meg, majd dupla mennyiségű sós vízben főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, adjuk hozzá az áfonyát és ha szükséges sózzuk.
A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük be. Én csak sót, borsot használtam, de fűszerkeveréket is választhatunk hozzá. A csirkecombok bőre alá nyomkodjuk be a tölteléket, majd a betöltött húsokat helyezzük tepsibe, fedjük le (akár alufóliával is lehet) és kb 1 óra alatt süssük készre.
Én 180 fokon, fedő alatt sütöttem kb 50 percet, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grilleztem rajta egy kicsit, hogy ropogós legyen.
Amíg a csirke sül, készítsük el a köretet. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk és az áttört krumplihoz adjuk, majd összekeverjük alaposan.
A burgonyapürészerű masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-15 perc alatt.
Frissen, melegen tálaljuk a csirkecombok mellé.
Tipp:
A karácsonyi asztalon is megállja a helyét!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »