“Túróval” töltött csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 filézett csirkecomb
- só
- bors vagy GM szárnyas fűszerkeverék
A töltelékhez:
- 1 bögre hántolt köles
- 2 bögre víz
- 5-10 dkg vörösáfonya
- só
Köret:
- 1 kg burgonya
- 2 tk só
- 5 dkg vaj
- 1 csokor medvehagyma
- reszelt szerecsendió
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Először a tölteléket készítsük el. A kölest válogassuk ki, mossuk meg, majd dupla mennyiségű sós vízben főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, adjuk hozzá az áfonyát és ha szükséges sózzuk.
A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük be. Én csak sót, borsot használtam, de fűszerkeveréket is választhatunk hozzá. A csirkecombok bőre alá nyomkodjuk be a tölteléket, majd a betöltött húsokat helyezzük tepsibe, fedjük le (akár alufóliával is lehet) és kb 1 óra alatt süssük készre.
Én 180 fokon, fedő alatt sütöttem kb 50 percet, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grilleztem rajta egy kicsit, hogy ropogós legyen.
Amíg a csirke sül, készítsük el a köretet. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk és az áttört krumplihoz adjuk, majd összekeverjük alaposan.
A burgonyapürészerű masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-15 perc alatt.
Frissen, melegen tálaljuk a csirkecombok mellé.
Tipp:
A karácsonyi asztalon is megállja a helyét!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »