Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Túróval” töltött csirkecomb recept

“Túróval” töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 filézett csirkecomb
    • bors vagy GM szárnyas fűszerkeverék

    A töltelékhez:

    • 1 bögre hántolt köles
    • 2 bögre víz
    • 5-10 dkg vörösáfonya

    Köret:

    • 1 kg burgonya
    • 2 tk só
    • 5 dkg vaj
    • 1 csokor medvehagyma
    • reszelt szerecsendió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Először a tölteléket készítsük el. A kölest válogassuk ki, mossuk meg, majd dupla mennyiségű sós vízben főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, adjuk hozzá az áfonyát és ha szükséges sózzuk.

    A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük be. Én csak sót, borsot használtam, de fűszerkeveréket is választhatunk hozzá. A csirkecombok bőre alá nyomkodjuk be a tölteléket, majd a betöltött húsokat helyezzük tepsibe, fedjük le (akár alufóliával is lehet) és kb 1 óra alatt süssük készre.

    Én 180 fokon, fedő alatt sütöttem kb 50 percet, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grilleztem rajta egy kicsit, hogy ropogós legyen.

    Amíg a csirke sül, készítsük el a köretet. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.

    Leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk és az áttört krumplihoz adjuk, majd összekeverjük alaposan.

    A burgonyapürészerű masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-15 perc alatt.

    Frissen, melegen tálaljuk a csirkecombok mellé.

    Tipp:

    A karácsonyi asztalon is megállja a helyét!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá