“Túróval” töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
“Túróval” töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 filézett csirkecomb
  • bors vagy GM szárnyas fűszerkeverék

A töltelékhez:

  • 1 bögre hántolt köles
  • 2 bögre víz
  • 5-10 dkg vörösáfonya

Köret:

  • 1 kg burgonya
  • 2 tk só
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor medvehagyma
  • reszelt szerecsendió
  • 2 tojás

Elkészítése:

Először a tölteléket készítsük el. A kölest válogassuk ki, mossuk meg, majd dupla mennyiségű sós vízben főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, adjuk hozzá az áfonyát és ha szükséges sózzuk.

A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük be. Én csak sót, borsot használtam, de fűszerkeveréket is választhatunk hozzá. A csirkecombok bőre alá nyomkodjuk be a tölteléket, majd a betöltött húsokat helyezzük tepsibe, fedjük le (akár alufóliával is lehet) és kb 1 óra alatt süssük készre.

Én 180 fokon, fedő alatt sütöttem kb 50 percet, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grilleztem rajta egy kicsit, hogy ropogós legyen.

Amíg a csirke sül, készítsük el a köretet. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.

Leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. Az egész tojásokat a puha vajjal és a megmosott medvehagymával összeturmixoljuk és az áttört krumplihoz adjuk, majd összekeverjük alaposan.

A burgonyapürészerű masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis gúlaszerű halmokat nyomunk belőle. 200-210 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 10-15 perc alatt.

Frissen, melegen tálaljuk a csirkecombok mellé.

Tipp:

A karácsonyi asztalon is megállja a helyét!