Tejszínes-sajtos csirke pikáns salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejszín
- só, bors
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 5 dkg vaj
- kisebb gerezd fokhagyma
A salátához:
- szívsaláta
- 1 db zsenge cukkini
- koktélparadicsom
- római saláta
- szárított paradicsom
- pár darab fekete olívabogyó
- olívaolaj
- citromlé
- balzsamecet
Elkészítése:
Folpack között kiveregetjük a kisebb darabokra vágott csirkemell filéket, és besózzuk, majd állni hagyjuk.
Eközben lereszeljük a sajtot, majd egy tálba tesszük.
A husikat lisztbe, tojásba, majd sajtba mártjuk, és vajjal jól kikent hosszúkás sütőedénybe rakosgatjuk szép sorba, ameddig tart.
A tejszínhez öntjük a maradék tojást, sózzuk és borsozzuk, majd belereszeljük a fokhagymát és elkeverjük.
Ezt a masszát a sajtos csirkemellekre öntjük, majd megütögetjük a tálat, hogy egyenletesen elterüljön a tejszínes keverék.
Rászórjuk a maradék sajtot, majd 160 fokos sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megvárjuk, amíg kihűl és a pikáns salátával tálaljuk.
A saláta elkészítése:
A cukkinit batonra vágjuk (1 cm vastag, négyzet alakú hasábok), az olívabogyókat és a paradicsomot pedig félbe vágjuk.
A salátát leveleikre szedjük szét és egy tálba tesszük.
A cukkinit sózzuk, borsozzuk és olajon egy kicsit átpirítjuk, majd a salátához öntjük az olívabogyóval és a paradicsommal együtt.
Balzsamecettel, olívaolajjal és egy kevés citromlével tálaljuk.