Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-sajtos csirke pikáns salátával recept

Tejszínes-sajtos csirke pikáns salátával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 30 dkg reszelt sajt
    • 2 dl tejszín
    • só, bors
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 5 dkg vaj
    • kisebb gerezd fokhagyma

    A salátához:

    • szívsaláta
    • 1 db zsenge cukkini
    • koktélparadicsom
    • római saláta
    • szárított paradicsom
    • pár darab fekete olívabogyó
    • olívaolaj
    • citromlé
    • balzsamecet

    Elkészítése:

    Folpack között kiveregetjük a kisebb darabokra vágott csirkemell filéket, és besózzuk, majd állni hagyjuk.

    Eközben lereszeljük a sajtot, majd egy tálba tesszük.

    A husikat lisztbe, tojásba, majd sajtba mártjuk, és vajjal jól kikent hosszúkás sütőedénybe rakosgatjuk szép sorba, ameddig tart.

    A tejszínhez öntjük a maradék tojást, sózzuk és borsozzuk, majd belereszeljük a fokhagymát és elkeverjük.

    Ezt a masszát a sajtos csirkemellekre öntjük, majd megütögetjük a tálat, hogy egyenletesen elterüljön a tejszínes keverék.

    Rászórjuk a maradék sajtot, majd 160 fokos sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Megvárjuk, amíg kihűl és a pikáns salátával tálaljuk.

    A saláta elkészítése:

    A cukkinit batonra vágjuk (1 cm vastag, négyzet alakú hasábok), az olívabogyókat és a paradicsomot pedig félbe vágjuk.

    A salátát leveleikre szedjük szét és egy tálba tesszük.

    A cukkinit sózzuk, borsozzuk és olajon egy kicsit átpirítjuk, majd a salátához öntjük az olívabogyóval és a paradicsommal együtt.

    Balzsamecettel, olívaolajjal és egy kevés citromlével tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá