Tejszínes-sajtos csirke pikáns salátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • 4 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • kisebb gerezd fokhagyma

A salátához:

  • szívsaláta
  • 1 db zsenge cukkini
  • koktélparadicsom
  • római saláta
  • szárított paradicsom
  • pár darab fekete olívabogyó
  • olívaolaj
  • citromlé
  • balzsamecet

Elkészítése:

Folpack között kiveregetjük a kisebb darabokra vágott csirkemell filéket, és besózzuk, majd állni hagyjuk.

Eközben lereszeljük a sajtot, majd egy tálba tesszük.

A husikat lisztbe, tojásba, majd sajtba mártjuk, és vajjal jól kikent hosszúkás sütőedénybe rakosgatjuk szép sorba, ameddig tart.

A tejszínhez öntjük a maradék tojást, sózzuk és borsozzuk, majd belereszeljük a fokhagymát és elkeverjük.

Ezt a masszát a sajtos csirkemellekre öntjük, majd megütögetjük a tálat, hogy egyenletesen elterüljön a tejszínes keverék.

Rászórjuk a maradék sajtot, majd 160 fokos sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megvárjuk, amíg kihűl és a pikáns salátával tálaljuk.

A saláta elkészítése:

A cukkinit batonra vágjuk (1 cm vastag, négyzet alakú hasábok), az olívabogyókat és a paradicsomot pedig félbe vágjuk.

A salátát leveleikre szedjük szét és egy tálba tesszük.

A cukkinit sózzuk, borsozzuk és olajon egy kicsit átpirítjuk, majd a salátához öntjük az olívabogyóval és a paradicsommal együtt.

Balzsamecettel, olívaolajjal és egy kevés citromlével tálaljuk.