Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos Csirkeraguleves recept

Tárkonyos Csirkeraguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 egész csirkemellfilé
    • 3 ek olaj
    • 3 db sárgarépa
    • 2 db fehérrépa
    • 1 db karalábé
    • 1 db zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 ek tárkony
    • 3 ek petrezselyem
    • 4 db leveskocka
    • 1/4 citrom leve
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1/2 tk só

    Elkészítése:

    A csirkemellet apró darabokra vágjuk. A lábasban felhevítjük az olajat, rárakjuk a húst, fehéredésig sütjük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk, darabokra vágjuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat, a petrezselymet, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje.

    Forrás után fedő alatt takaréklángon addig főzzük, amíg meg nem puhul a zöldség. Kis levet teszünk egy tálba, elkeverjük vele jól a főzőtejszínt, majd hozzáöntjük azt is. Sózzuk.

    Jól megkavarjuk, majd adunk hozzá még egy kis tárkonyt. Itt már nem kell kavargatni. Forrás után csavarjuk bele a citrom levét. Vegyük le a gázról, kavarjuk meg egy kicsit, és kész is van :)

    Jó étvágyat Kívánok!! :)

    Tipp:

    Én mirelit borsóval szoktam. Amikor elkezdem vágni a húst, kiveszem a fagyasztóból, mire oda jutok, hogy rakhatom a borsót, kiolvad, és nem enged annyi vizet. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá