Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeraguleves recept

Csirkeraguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkezúza
    • 5 db csirkemáj szívvel
    • 2-3 db csirkemellcsont
    • 4-5 db csirkenyak
    • 2 sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1/2 zellergumó (kisebb)
    • 25 dkg zöldborsó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db babérlevél
    • 5-6 szem fekete bors
    • 2 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
    • 1-1 szál zellerzöld és lestyán
    • 1 ek étolaj
    • 1,5 l víz

    Galuskához:

    • kb 4 ek liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • csipet só
    • pár ek víz

    Elkészítése:

    A csirkemájról válasszuk le a szívet, és a májat tegyük félre. A zúzát, a mellcsontot, és a csirkenyakat ízlés szerint daraboljuk fel. A zöldségeket pucoljuk meg, majd szintén ízlés szerint daraboljuk fel.

    Egy edénybe melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, a zöldborsót és pároljuk pár percig.

    Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zúzát, mellcsontot és a nyakat, szórjuk meg az ételízesítővel, keverjük alaposan össze, és addig pároljuk míg a hús kifehéredik.

    Ezután szórjuk meg a liszttel, kevergetve futtassuk meg, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, tegyük bele az egész borsot, a fokhagymát és a vöröshagymát, az összekötött zöldségzöldeket, a babérlevelet, majd addig főzzük a levest, míg a hús és a zöldségek majdnem készre főne (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).

    Ekkor tegyük a levesbe az előzőleg félretett csirkemájat, majd így főzzük készre a levest.

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, adjuk hozzá az egész tojást, majd kezdjük el összekeverni. Keverés közben, apránként adjunk hozzá annyi vizet, hogy egy könnyen szaggatható, de nem túl lágy, galuskatésztát kapjunk.

    Ezután egy kiskanállal szaggassuk bele a forrásba lévő levesbe a galuskát, várjuk meg míg feljön a tetejére és főzzük még 1-2 percig, majd zárjuk el a gázt és fedjük le az edényt.

    Tipp:

    Tálalás előtt szedjük a levest tányérba úgy, hogy bőven kerüljön bele hús, zöldség, és galuska egyaránt, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá