Tárkonyos Csirkeraguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos Csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 3 ek olaj
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 ek tárkony
  • 3 ek petrezselyem
  • 4 db leveskocka
  • 1/4 citrom leve
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1/2 tk só

Elkészítése:

A csirkemellet apró darabokra vágjuk. A lábasban felhevítjük az olajat, rárakjuk a húst, fehéredésig sütjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk, darabokra vágjuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat, a petrezselymet, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje.

Forrás után fedő alatt takaréklángon addig főzzük, amíg meg nem puhul a zöldség. Kis levet teszünk egy tálba, elkeverjük vele jól a főzőtejszínt, majd hozzáöntjük azt is. Sózzuk.

Jól megkavarjuk, majd adunk hozzá még egy kis tárkonyt. Itt már nem kell kavargatni. Forrás után csavarjuk bele a citrom levét. Vegyük le a gázról, kavarjuk meg egy kicsit, és kész is van :)

Jó étvágyat Kívánok!! :)

Tipp:

Én mirelit borsóval szoktam. Amikor elkezdem vágni a húst, kiveszem a fagyasztóból, mire oda jutok, hogy rakhatom a borsót, kiolvad, és nem enged annyi vizet. :)