Szalonnás csirkemáj sütőtök tócsnival recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kb 15 dkg húsos szalonna
- só, bors, pirospaprika
- 2 ek kacsazsír
Sütőtök tócsni:
- kb 40 dkg sütőtök (pucolt mennyiség)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát a zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsíradékhoz hozzáadjuk a kacsazsírt, majd megfonnyasztjuk benne a felaprított hagymát. Azután hozzáadjuk a felcsíkozott májat, megszórjuk kevés pirospaprikával és jól átpirítjuk.
Ha a máj megsült, összeforgatjuk félretett szalonnával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, ízesítjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk.
Kb 30 percig pihentetjük, majd a masszából egy evőkanállal halmokat rakunk a forró olajba, amit szétlapítunk és mindkét odalát ropogósra sütünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.