Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült pulykaszárny paradicsomos gombamártásban recept

Sült pulykaszárny paradicsomos gombamártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 80 dkg pulykaszárny
    • 1 ek zsír
    • vegeta

    Körethez:

    • 1 gomba konzerv
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 kis doboz paradicsompüré
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 ek liszt
    • só, oregánó, bazsalikom ízlés szerint

    Elkészítése:

    A szárnyakat felhasználás előtt átmossuk, majd leitatjuk róluk a vizet.

    Alaposan bedörzsöljük vegetával, majd a zsíron előrütjük mindkét oldalát.

    A húsokat felöntjük 2 dl vízzel, lefedjük és puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

    A mártáshoz a vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük, beledobjuk a reszelt fokhagymát, ekkor levesszük a tűzről, párszor átkeverjük és hozzáadjuk a gombát a levével együtt és a paradicsomot, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, oregánót és bazsalikomot.

    Visszatesszük a tűzre, majd kb 15 percig forraljuk alacsony lángon. Ekkor megszórjuk a liszttel, csomómentesre keverjük, majd sűrűsödésig főzzük.

    A kész húsokat a mártással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá