Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ragacsos pulykaszárny recept

Ragacsos pulykaszárny
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 egész pulykaszárny
    • 4 ek ketchup
    • 2 ek méz
    • 1 ek mustár
    • 2 ek GM szójaszósz
    • ízlés szerint koriander zöld
    • 1 mk őrölt bors
    • 1 mk őrölt kömény
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk chili szósz vagy chilipor

    Elkészítése:

    A szárnyakat dörzsöljük be sóval.

    A többi hozzávalót egy kis tálkában keverjük össze, kóstoljuk meg, ha szükséges utánaízesíthetünk.

    A szárnyak mindkét oldalát ezzel a mártással kenjük meg.

    Sorakoztassuk tepsibe, öntsünk alá egy kávéscsészényi vizet, fedjük le, vagy tegyünk rá alufóliát és 200 fokos sütőben, alsó-felső sütésen süssük készre. A sütési idő a húsok nagyságától vastagságától is függhet, nekem kicsivel több mint egy óra alatt sült meg.

    Amikor már a szárnyak megpuhultak, vegyük le a tetőt (alufóliát) és egy picit pirítsunk rajta.

    Tetszés szerinti körettel és salátával kínáljuk.

    Tipp:

    Nagyon-nagyon finom, akár a vasárnapi asztalra is tehető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá