Hozzávalók:
Húshoz:
Körethez:
Elkészítése:
A szárnyakat felhasználás előtt átmossuk, majd leitatjuk róluk a vizet.
Alaposan bedörzsöljük vegetával, majd a zsíron előrütjük mindkét oldalát.
A húsokat felöntjük 2 dl vízzel, lefedjük és puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.
A mártáshoz a vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük, beledobjuk a reszelt fokhagymát, ekkor levesszük a tűzről, párszor átkeverjük és hozzáadjuk a gombát a levével együtt és a paradicsomot, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, oregánót és bazsalikomot.
Visszatesszük a tűzre, majd kb 15 percig forraljuk alacsony lángon. Ekkor megszórjuk a liszttel, csomómentesre keverjük, majd sűrűsödésig főzzük.
A kész húsokat a mártással tálaljuk.