Sült pulykaszárny paradicsomos gombamártásban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 80 dkg pulykaszárny
  • 1 ek zsír
  • vegeta

Körethez:

  • 1 gomba konzerv
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • só, oregánó, bazsalikom ízlés szerint

Elkészítése:

A szárnyakat felhasználás előtt átmossuk, majd leitatjuk róluk a vizet.

Alaposan bedörzsöljük vegetával, majd a zsíron előrütjük mindkét oldalát.

A húsokat felöntjük 2 dl vízzel, lefedjük és puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

A mártáshoz a vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük, beledobjuk a reszelt fokhagymát, ekkor levesszük a tűzről, párszor átkeverjük és hozzáadjuk a gombát a levével együtt és a paradicsomot, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, oregánót és bazsalikomot.

Visszatesszük a tűzre, majd kb 15 percig forraljuk alacsony lángon. Ekkor megszórjuk a liszttel, csomómentesre keverjük, majd sűrűsödésig főzzük.

A kész húsokat a mártással tálaljuk.