Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült csirkeszárny recept

Sült csirkeszárny
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirke szárny
    • 2 kaliforniai paprika
    • 2 fej lilahagyma
    • fél dl olaj
    • kicsi víz
    • fűszerek (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat a 2 ízület mentén elvagdosom, a 2 nagyobb részét tálba gyűjtöm. Mikor ezzel végeztem, ráöntöttem nagyjából fél dl étolajat, megszórtam sóval, majoránnával, borssal és a kedvenc sült csirke fűszersómmal.

    A a csirkét elkeverem a fűszerekkel és az olajjal, majd nekiállok a paprikának és a hagymának. Utóbbit egyszerűen megpucolom, félbevágom, majd vékony szeleteket vágok belőle, így szép, egyenletes csíkokat kapok. A paprikákat alaposan megmosom, kicsumázom, kimagozom és a hagymához hasonló méretű csíkokra vágom. A hagymát és a paprikát is beleszórom a tálba és alaposan összekeverem a csirkével.

    Veszek egy jénait, amibe beleborítom a csirkés-paprikás keveréket, majd felöntöm nagyjából fél dl vízzel. Elkeverem, lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe, közepes fokozaton sülni. Amikor kifehéredett a hús és összeesett a paprika és a hagyma (kb 30-40 perc), leveszem az alufóliát, alaposan átmozgatom a húst, majd visszateszem pirulni 20-25 percre.

    Tipp:

    Rizzsel vagy bármilyen módon elkészített krumplival a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá