Skót tojás recept

Hozzávalók:
Tojáshoz:
- 500 g darált hús
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek apró szemű zabpehely
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csapott mk só
- 1 púpozott mk fűszerpaprika
- 2-3 csipet őrölt bors
- 1 mk vegeta
- 1-2 csepp olívaolaj a sütőtál kikenéséhez
Körethez:
- 200 g kuszkusz
- 2 dl forró víz
- 2 dkg vaj
- 1 mk só
Elkészítése:
A darált húst egy tálba teszem, hozzáadom a sót, borsot, fűszerpaprikát, vegetát, tojást és a zabpelyhet. Alaposan összegyúrom és 15 percig állni hagyom.
Addig a tojásokat 10 perc alatt keményre főzöm, majd kihűtöm és a héjukat eltávolítom.
A masszát négy, közel egyenlő részre osztom, majd a tojásokat a húsos keverékbe csomagolom.
Egy jénai tálat kikenek olívaolajjal, abba sorakoztatom a golyókat. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sülnek.
A körethez a kuszkuszt egy kis lábasba öntöm, hozzáadom a sót és a vajat, majd leöntöm a forró vízzel. Egyszer megkeverem, ráteszem a fedőt és 5 percig állni hagyom, hogy gőzében megpuhuljon. Mikor kész, villával fellazítom.
Ez az étel frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható, akár szendvicsbe karikázva vagy hidegtál elemeként.
Bármilyen köretet választhatunk hozzá, esetleg savanyúsággal is kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »