Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Skót tojás recept

Skót tojás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tojáshoz:

    • 500 g darált hús
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek apró szemű zabpehely
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csapott mk só
    • 1 púpozott mk fűszerpaprika
    • 2-3 csipet őrölt bors
    • 1 mk vegeta
    • 1-2 csepp olívaolaj a sütőtál kikenéséhez

    Körethez:

    • 200 g kuszkusz
    • 2 dl forró víz
    • 2 dkg vaj
    • 1 mk só

    Elkészítése:

    A darált húst egy tálba teszem, hozzáadom a sót, borsot, fűszerpaprikát, vegetát, tojást és a zabpelyhet. Alaposan összegyúrom és 15 percig állni hagyom.

    Addig a tojásokat 10 perc alatt keményre főzöm, majd kihűtöm és a héjukat eltávolítom.

    A masszát négy, közel egyenlő részre osztom, majd a tojásokat a húsos keverékbe csomagolom.

    Egy jénai tálat kikenek olívaolajjal, abba sorakoztatom a golyókat. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sülnek.

    A körethez a kuszkuszt egy kis lábasba öntöm, hozzáadom a sót és a vajat, majd leöntöm a forró vízzel. Egyszer megkeverem, ráteszem a fedőt és 5 percig állni hagyom, hogy gőzében megpuhuljon. Mikor kész, villával fellazítom.

    Ez az étel frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható, akár szendvicsbe karikázva vagy hidegtál elemeként.

    Bármilyen köretet választhatunk hozzá, esetleg savanyúsággal is kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá