Pulykamell őzgerincben recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 20 dkg bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- 4 ek tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál finomliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
- 1 ek zsemlemorzsa (a forma kikenéséhez)
Elkészítése:
A tejfölt a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük.
A pulykamellet apróra kockázzuk, majd ezt is hozzáadjuk.
Egy őzgerincformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnal kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.
Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.
Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, visszatoljuk a sütőbe és megpirítjuk még a bacont.
Burgonyapürét, sült krumplit adunk köretnek mellé.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.