Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos pulykamell recept

Sajtos pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamell
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg tejföl
    • 35 dkg reszelt sajt
    • 15 dkg liszt
    • fél dl tej
    • 1 ek étolaj
    • só, őrölt bors, fokhagymasó, ételízesítő

    Elkészítése:

    A pulykamellet kb tenyérnyi vagy kisebb vékonyabb szeletekre vágjuk és besózzuk.

    A tejfölt kikeverjük 2 tojással, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, fokhagymasóval.

    A liszthez teszünk 1 kiskanálnyi ételízesítőt és elkeverjük benne.

    2 tojást felverünk, kevés ételízesítővel ízesítjük és kb fél dl tejjel higítjuk.

    Egy 25*35-ös jénai alját meglocsoljuk az étolajjal, megszórjuk reszelt sajttal (ne vastagon) és élkezdjük a hús rétegezését. Egyenként megforgatjuk a hússzeleteket a lisztben, utána a tojásban és egymás mellé fektetjük a jénaiban. Amikor elkészült 1 sor, akkor megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk a tojásos tejfölös keverékkel. Ezt addig folytajuk, amíg el nem fogy a hús. Nekem 3 sor lett. A végén ráöntjük a maradék tejfölt és bőven megszórjuk sajttal.

    Bekapcsoljuk a sütőt alsó-felső sütésre és 180 °C-on sütjük fél órát. Utána 220°C-ra állítjuk és sütjük 20-25 percet.

    Én amikor bekapcsolom a sütőt, akkor rakom be a jénait.

    Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá