Sajtos pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg tejföl
- 35 dkg reszelt sajt
- 15 dkg liszt
- fél dl tej
- 1 ek étolaj
- só, őrölt bors, fokhagymasó, ételízesítő
Elkészítése:
A pulykamellet kb tenyérnyi vagy kisebb vékonyabb szeletekre vágjuk és besózzuk.
A tejfölt kikeverjük 2 tojással, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, fokhagymasóval.
A liszthez teszünk 1 kiskanálnyi ételízesítőt és elkeverjük benne.
2 tojást felverünk, kevés ételízesítővel ízesítjük és kb fél dl tejjel higítjuk.
Egy 25*35-ös jénai alját meglocsoljuk az étolajjal, megszórjuk reszelt sajttal (ne vastagon) és élkezdjük a hús rétegezését. Egyenként megforgatjuk a hússzeleteket a lisztben, utána a tojásban és egymás mellé fektetjük a jénaiban. Amikor elkészült 1 sor, akkor megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk a tojásos tejfölös keverékkel. Ezt addig folytajuk, amíg el nem fogy a hús. Nekem 3 sor lett. A végén ráöntjük a maradék tejfölt és bőven megszórjuk sajttal.
Bekapcsoljuk a sütőt alsó-felső sütésre és 180 °C-on sütjük fél órát. Utána 220°C-ra állítjuk és sütjük 20-25 percet.
Én amikor bekapcsolom a sütőt, akkor rakom be a jénait.
Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.