Sajtos pulykamell, fűszeres burgonyával és bébirépával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Húshoz:
- 75 dkg pulykamell
- kb 5 szelet vagy kb 15 dkg reszelt sajt
- 15 db szilva paradicsom
Fűszerek:
- 1/2 tk só
- késhegynyi őrölt bors
- őrölt kömény
- szerecsendió vagy sülthús fűszerkeverék
- 2 ek étolaj
Körethez:
- 1,5 kg hámozott, hasábra vágott burgonya
- 2 ek étolaj
- 1/2 cs burgonya fűszersó
- 30 dkg bébirépa
- só
Elkészítése:
Szeleteljük fel a pulykamellet vékony szeletekre, majd egy hőállótálba öntsük bele az étolajat, rakjuk bele a hússzeleteket és szórjuk meg mindkét oldalát a füszerekkel és keverjük jól össze.
Igazítsuk úgy a húsokat, hogy ne legyenek egymáson és rakjuk rá a paradicsomot. Azután a sajt szeleteket, úgy hogy mindenhol befedje.
A burgonyát meghámozzuk hasábra vágjuk és megmossuk, kissé lecsöpögtetjük, de nem szárítjuk meg. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a burgonyát meglocsoljuk étolajjal, rászórjuk a füszerkeveréket, majd jól összekeverjük és betesszük a hideg sütőbe. Az előkészített pulykamellel együtt 200 fokon hőlégkeveréssel 50 percig sütjük.
Közben elkészitjük a párolt bébirépát. A bébirépát egy csipet sóval kevés vizben 10-15 percig pároljuk. Ha kész, leszűrjük és a fűszeres burgonyával és a sajtos pulykamellel táljuk.
Tipp:
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, másnap megmelegítve is ugyanolyan, mintha frissen készült volna.