Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos pulykamell, fűszeres burgonyával és bébirépával recept

Sajtos pulykamell, fűszeres burgonyával és bébirépával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 75 dkg pulykamell
    • kb 5 szelet vagy kb 15 dkg reszelt sajt
    • 15 db szilva paradicsom

    Fűszerek:

    • 1/2 tk só
    • késhegynyi őrölt bors
    • őrölt kömény
    • szerecsendió vagy sülthús fűszerkeverék
    • 2 ek étolaj

    Körethez:

    • 1,5 kg hámozott, hasábra vágott burgonya
    • 2 ek étolaj
    • 1/2 cs burgonya fűszersó
    • 30 dkg bébirépa

    Elkészítése:

    Szeleteljük fel a pulykamellet vékony szeletekre, majd egy hőállótálba öntsük bele az étolajat, rakjuk bele a hússzeleteket és szórjuk meg mindkét oldalát a füszerekkel és keverjük jól össze.

    Igazítsuk úgy a húsokat, hogy ne legyenek egymáson és rakjuk rá a paradicsomot. Azután a sajt szeleteket, úgy hogy mindenhol befedje.

    A burgonyát meghámozzuk hasábra vágjuk és megmossuk, kissé lecsöpögtetjük, de nem szárítjuk meg. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a burgonyát meglocsoljuk étolajjal, rászórjuk a füszerkeveréket, majd jól összekeverjük és betesszük a hideg sütőbe. Az előkészített pulykamellel együtt 200 fokon hőlégkeveréssel 50 percig sütjük.

    Közben elkészitjük a párolt bébirépát. A bébirépát egy csipet sóval kevés vizben 10-15 percig pároljuk. Ha kész, leszűrjük és a fűszeres burgonyával és a sajtos pulykamellel táljuk.

    Tipp:

    Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, másnap megmelegítve is ugyanolyan, mintha frissen készült volna.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá