Sajtos pulykamell, fűszeres burgonyával és bébirépával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos pulykamell, fűszeres burgonyával és bébirépával

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 75 dkg pulykamell
  • kb 5 szelet vagy kb 15 dkg reszelt sajt
  • 15 db szilva paradicsom

Fűszerek:

  • 1/2 tk só
  • késhegynyi őrölt bors
  • őrölt kömény
  • szerecsendió vagy sülthús fűszerkeverék
  • 2 ek étolaj

Körethez:

  • 1,5 kg hámozott, hasábra vágott burgonya
  • 2 ek étolaj
  • 1/2 cs burgonya fűszersó
  • 30 dkg bébirépa

Elkészítése:

Szeleteljük fel a pulykamellet vékony szeletekre, majd egy hőállótálba öntsük bele az étolajat, rakjuk bele a hússzeleteket és szórjuk meg mindkét oldalát a füszerekkel és keverjük jól össze.

Igazítsuk úgy a húsokat, hogy ne legyenek egymáson és rakjuk rá a paradicsomot. Azután a sajt szeleteket, úgy hogy mindenhol befedje.

A burgonyát meghámozzuk hasábra vágjuk és megmossuk, kissé lecsöpögtetjük, de nem szárítjuk meg. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a burgonyát meglocsoljuk étolajjal, rászórjuk a füszerkeveréket, majd jól összekeverjük és betesszük a hideg sütőbe. Az előkészített pulykamellel együtt 200 fokon hőlégkeveréssel 50 percig sütjük.

Közben elkészitjük a párolt bébirépát. A bébirépát egy csipet sóval kevés vizben 10-15 percig pároljuk. Ha kész, leszűrjük és a fűszeres burgonyával és a sajtos pulykamellel táljuk.

Tipp:

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, másnap megmelegítve is ugyanolyan, mintha frissen készült volna.