Sajtos pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 4 tojás
  • 40 dkg tejföl
  • 35 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg liszt
  • fél dl tej
  • 1 ek étolaj
  • só, őrölt bors, fokhagymasó, ételízesítő

Elkészítése:

A pulykamellet kb tenyérnyi vagy kisebb vékonyabb szeletekre vágjuk és besózzuk.

A tejfölt kikeverjük 2 tojással, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, fokhagymasóval.

A liszthez teszünk 1 kiskanálnyi ételízesítőt és elkeverjük benne.

2 tojást felverünk, kevés ételízesítővel ízesítjük és kb fél dl tejjel higítjuk.

Egy 25*35-ös jénai alját meglocsoljuk az étolajjal, megszórjuk reszelt sajttal (ne vastagon) és élkezdjük a hús rétegezését. Egyenként megforgatjuk a hússzeleteket a lisztben, utána a tojásban és egymás mellé fektetjük a jénaiban. Amikor elkészült 1 sor, akkor megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk a tojásos tejfölös keverékkel. Ezt addig folytajuk, amíg el nem fogy a hús. Nekem 3 sor lett. A végén ráöntjük a maradék tejfölt és bőven megszórjuk sajttal.

Bekapcsoljuk a sütőt alsó-felső sütésre és 180 °C-on sütjük fél órát. Utána 220°C-ra állítjuk és sütjük 20-25 percet.

Én amikor bekapcsolom a sütőt, akkor rakom be a jénait.

Burgonyapürével, savanyúsággal tálaljuk.