Ropogós csirkesült recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 alsó csirkecomb
- 2 felső csirkecomb
- 4 csirkeszárny
- 2 dl rizs
- 4 dl víz
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- só, bors
- 1 csomag zöldspárga
- 1 szelet kenyér
- 1 csomag kapor
- 1-1- csipet koriandermag és mustármag
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- 5 szem egész bors
Elkészítése:
A húsokat alaposan befűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal.
Az olajat felforrósítjuk és belerakjuk a húsokat és kérget sütünk rá, majd lassú tűzön puhára pároljuk kevés vizet aláöntve. Amikor megpuhultak a húsok, akkor zsírjára sütjük és megpirítjuk ropogósra.
A rizs megmossuk, kevés olajat felforrósítunk és ráöntjük a lecsepegtetett rizst és megpiritjük. Rádobjuk a kockára vágott hagymát és a hámozott, darabolt sárgarépát. Együtt tovább pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a meleg vízzel és lassú tűzön puhára főzzük.
Fedő alatt állni hagyjuk, hogy a rizsszemek kipattogjanak és pörgős legyen a rizs.
A savanyítottzöld spárgát olajjal kikent grill serpenyőben meggrillezzük.
A spárga savanyítása hasonló a kovászos uborkához: egy nagy üveg aljába tesszükk a kaprot, a koriandert, a mustármagot, a fokhagymát és párszem egész borsot. A megmosott spárgákat sorba rakjuk az üvegbe és felöntjük sós vízzel. Egy szelet kenyérrel befedjük a tetejét és 4 napig meleg helyen savanyítjuk.
Kiszedjük az üvegből, ráöntjük a levét és hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »