Ropogós csirkesült recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 alsó csirkecomb
- 2 felső csirkecomb
- 4 csirkeszárny
- 2 dl rizs
- 4 dl víz
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- só, bors
- 1 csomag zöldspárga
- 1 szelet kenyér
- 1 csomag kapor
- 1-1- csipet koriandermag és mustármag
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- 5 szem egész bors
Elkészítése:
A húsokat alaposan befűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal.
Az olajat felforrósítjuk és belerakjuk a húsokat és kérget sütünk rá, majd lassú tűzön puhára pároljuk kevés vizet aláöntve. Amikor megpuhultak a húsok, akkor zsírjára sütjük és megpirítjuk ropogósra.
A rizs megmossuk, kevés olajat felforrósítunk és ráöntjük a lecsepegtetett rizst és megpiritjük. Rádobjuk a kockára vágott hagymát és a hámozott, darabolt sárgarépát. Együtt tovább pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a meleg vízzel és lassú tűzön puhára főzzük.
Fedő alatt állni hagyjuk, hogy a rizsszemek kipattogjanak és pörgős legyen a rizs.
A savanyítottzöld spárgát olajjal kikent grill serpenyőben meggrillezzük.
A spárga savanyítása hasonló a kovászos uborkához: egy nagy üveg aljába tesszükk a kaprot, a koriandert, a mustármagot, a fokhagymát és párszem egész borsot. A megmosott spárgákat sorba rakjuk az üvegbe és felöntjük sós vízzel. Egy szelet kenyérrel befedjük a tetejét és 4 napig meleg helyen savanyítjuk.
Kiszedjük az üvegből, ráöntjük a levét és hűtőben tároljuk.