Ropogós csirkesült recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 alsó csirkecomb
- 2 felső csirkecomb
- 4 csirkeszárny
- 2 dl rizs
- 4 dl víz
- 1 nagyobb szál sárgarépa
- só, bors
- 1 csomag zöldspárga
- 1 szelet kenyér
- 1 csomag kapor
- 1-1- csipet koriandermag és mustármag
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- 5 szem egész bors
Elkészítése:
A húsokat alaposan befűszerezzük sóval, borssal és bazsalikommal.
Az olajat felforrósítjuk és belerakjuk a húsokat és kérget sütünk rá, majd lassú tűzön puhára pároljuk kevés vizet aláöntve. Amikor megpuhultak a húsok, akkor zsírjára sütjük és megpirítjuk ropogósra.
A rizs megmossuk, kevés olajat felforrósítunk és ráöntjük a lecsepegtetett rizst és megpiritjük. Rádobjuk a kockára vágott hagymát és a hámozott, darabolt sárgarépát. Együtt tovább pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a meleg vízzel és lassú tűzön puhára főzzük.
Fedő alatt állni hagyjuk, hogy a rizsszemek kipattogjanak és pörgős legyen a rizs.
A savanyítottzöld spárgát olajjal kikent grill serpenyőben meggrillezzük.
A spárga savanyítása hasonló a kovászos uborkához: egy nagy üveg aljába tesszükk a kaprot, a koriandert, a mustármagot, a fokhagymát és párszem egész borsot. A megmosott spárgákat sorba rakjuk az üvegbe és felöntjük sós vízzel. Egy szelet kenyérrel befedjük a tetejét és 4 napig meleg helyen savanyítjuk.
Kiszedjük az üvegből, ráöntjük a levét és hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »