Pulykapörkölt galuskával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 pulykaszárny
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt kömény ízlés szernt
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 zöld paprika
- 1 kk őrölt paprika
- só, gulyáskrém ízlés szerint
- 25 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a feldarabolt hagymát és a zöld paprikát, majd a tűzről levéve a lereszelt fokhagymát is hozzáadjuk, majd az őrölt paprikát és az egészet jól elkeverjük. Beletesszük a ketté vágott pulykaszárnyakat is és annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje. Sóval, borssal, köménnyel és gulyáskrémmel ízesítjük, majd fedő alatt, többször átkeverve puhára főzzük.
A lisztből és a tojásokból kissé keményebb galuskatésztát keverünk, majd sós, forró vízbe szaggatjuk. Amikor megfőtt kiszedjük és lecsepegtetjük.
A kész pörköltet a galuskával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.