Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykapörkölt galuskával recept

Pulykapörkölt  galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 pulykaszárny
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • őrölt kömény ízlés szernt
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 zöld paprika
    • 1 kk őrölt paprika
    • só, gulyáskrém ízlés szerint
    • 25 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az olajon megdinszteljük a feldarabolt hagymát és a zöld paprikát, majd a tűzről levéve a lereszelt fokhagymát is hozzáadjuk, majd az őrölt paprikát és az egészet jól elkeverjük. Beletesszük a ketté vágott pulykaszárnyakat is és annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje. Sóval, borssal, köménnyel és gulyáskrémmel ízesítjük, majd fedő alatt, többször átkeverve puhára főzzük.

    A lisztből és a tojásokból kissé keményebb galuskatésztát keverünk, majd sós, forró vízbe szaggatjuk. Amikor megfőtt kiszedjük és lecsepegtetjük.

    A kész pörköltet a galuskával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá