Pulykanyakleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg pulykanyak
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 zöldpaprika
- 1/4 zellergumó
- 2 szál zellerzöld
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 levél kelkáposzta (elmaradhat)
- egy darabka karalábé (elmaradhat)
- néhány szál petrezselyemzöld
- lestyán
- 10 szem fekete szemes bors
- 1-2 ek só
- őrölt szerecsendió
- 2 liter víz
- GM cérnametélt
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket szükséges feldaraboljuk, megmossuk.
A feldarabolt pulykanyakat fazékba rakjuk és kb 2 liter vízzel felöntjük, a szemes borsot ekkor már rádobhatjuk és lassú tűzön kezdjük el főzni.
A pulykának a forrástól számítva 2 órára van szüksége hogy megpuhuljon. Kb félidőben a zöldségeket is hozzáadjuk, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Közben megkóstoljuk, ha szükséges utánízesítünk. Érdemes apránként az elpárolgott vizet is pótolni.
Miután megpuhultak a zöldségek és a hús is, elzárjuk alatta a tüzet és egy másik fazékba átszűrjük. Mi a húst és a zöldségeket külön szoktuk kínálni.
A levestésztát egy kisebb fazékban, sós vízben kifőzzük, kínálhatjuk ezt is külön vagy a leszűrt tésztát bele is tehetjük az elkészült levesbe.
Azonnal, forrón tálaljuk.
Tipp:
Természetesen, aki nem tart gluténmentes diétát, búzalisztes tésztával is kínálhatja. Az elkészítési mód nem változik akkor sem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »